Közélet

Zelenszkij is megszólalt miután orosz rakétatámadás érte Csernyihivet

Az ukrán elnök arról posztolt a közösségi médiában, hogy rakétatámadás érte Csernyihiv városát. Zelenszkij szerint ez nem történhetett volna meg, ha elegendő támogatást kaptak volna a partnereiktől.

Mentőakció folyik egy orosz rakétacsapás miatt Csernyihivben – írta ki Volodimir Zelenszkij X-oldalára. Az ukrán elnök szerint több ember szorult a romok alá: húsz ember megsérült, és tízen meghaltak. „Sajnos a halottak száma még emelkedhet. Ez nem történt volna meg, ha Ukrajna elegendő számú légvédelmi rendszert kapott volna, és ha a világ eltökéltsége elegendő lett volna az orosz terror elleni küzdelemben” – írta Zelenszkij.

Zelenszkij, Ukrajna, ukrán, romok
Zelenszkij: rakétatámadás érte Csernyihivet, sokan meghaltak / Fotó: @ZelenskyyUa / X

Zelenszkij bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy Oroszország „úgy tehet tönkre életeket, ha először megfélemlíti azokat, akik megállíthatnák a terrort és megmenthetnék az embereket”.

Az elhatározás számít. A támogatás számít

– írja az ukrán elnök. Zelenszkij szerint az ukránok elszántsága megvan és elég, csak a partnereik részéről hiányzik a megfelelő eltökéltség és a kellő támogatás. 

Ukrajna lecsapott egy orosz krími repülőtérre: robbanások rázták meg szerda hajnalban az orosz megszállás alatt lévő Krím félszigeten fekvő Dzsankoj városát. A robbanások után arról is érkeztek jelentések, hogy nagy tűz tombol a repülőtéren.

 

orosz-ukrán háború oroszország Csernyihiv ukrajna rakétatámadás
Kapcsolódó cikkek