Közélet

Hszi Csin-pinget töltött káposztával és magyar specialitásokkal várják

A kínai elnök a helyi specialitások nagy rajongója. Hszi Csin-ping magyar borokat és töltött káposztát is kóstolhat. De más különleges ajándékkal is készült Orbán Viktor miniszterelnök.

A napokban leginkább az foglalkoztatja a magyarországi közvéleményt, hogy Budapestre érkezik Hszi Csin-ping kínai elnök, aki a tervek szerint három napot tölt a magyar fővárosban, és megközelítőleg négyszáz fős küldöttség kíséri. A Mindmegette azt is kiderítette, hogy a Kínai Népköztársaság elnökét milyen fogások várják majd, továbbá azt is tudni lehet, melyik szállodában fog megszállni.

Cabbage,Rolls,With,Beef,,Rice,And,Vegetables,On,The,Plate.
töltött káposzta
Hszi Csin-ping kínai elnök
Töltött káposzta és Gundel-palacsinta is kerül Hszi Csin-ping kínai elnök tányérjára / Fotó: Shutterstock

Orbán Viktor miniszterelnök díszvacsorát is ad Hszi Csin-ping tiszteletére, főként tradicionális fogásokból válogathatnak majd a vendégek. A hírek szerint a Kínai Népköztársaság elnöke kifejezetten rajong a helyi specialitásokért, külföldi útjain előszeretettel kóstolja meg az adott ország ételeit.

A budapesti díszvacsora menüje:

  • tavaszi töltött káposzta mangalicával
  • kakasleves
  • borjúsült Kedvessy módra
  • Gundel-palacsinta 

A felszolgált ételeket Hszi Csin-ping kiváló magyar borokkal kísérheti.

Bemutatjuk Hszi Csin-ping feleségét – Peng Li-jüan még a férjénél is híresebb

Hszi Csin-pinget nemcsak négyszáz fős delegáció kíséri, hanem a felesége is. Peng Li-jüan kevéssé ismert Magyarországon, pedig egy igazi popsztár, aki még a férjénél is híresebb. Bemutatjuk, hogyan ismerték meg egymást, és miért tölt be nagyon fontos szerepet a kínai elnök felesége.

Az ízletes menün kívül a magyar kormányfő ajándékkal is készül a találkozójukra. Egy különleges és egyedi herendi porcelánt ad át illusztris vendégének. Hszi Csin-ping kínai elnök már többször találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a 2012. november 15-i hivatalba lépése óta, legutóbb 2023 októberében Pekingben.

 

 

 

Hszi Csin-ping kínai elnök díszvacsora Budapest Orbán Viktor
Kapcsolódó cikkek