Közélet

Juhász Péter jelentős adótartozással csaphat bele polgármesteri kampányába

Juhász Péter úgy néz ki, most jelentős adótartozással vágott bele polgármesteri kampányába, ugyanis egyik legújabb cégénél idén már kétszer is megjelentek a végrehajtók.

Az V. kerület polgármesteri címéért induló Juhász Péter jókora adótartozással vágott bele a polgármesteri kampányába, tucatnyi cége közül számos kényszertörléssel végezte, egyes vállalkozásai ellen rendszeresen végrehajtásokat rendeltek el.

JuhászBudapest, 2017. december 9.Juhász Péter, az Együtt elnöke a pártja országos politikai tanácsának ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. december 9-én.MTI Fotó: Mohai Balázs Péter
Juhász Péter jelentős adótartozással csaphat bele polgármesteri kampányába / Fotó: Mohai Balázs / MTI

Juhász Péter egyik újabb cége a Macskafogó Kft., mely az elmúlt években nem mutatott fel árbevételt, üzleti tevékenységet nem folytatott, és mindössze egy főt foglalkoztat – írja a Magyar Nemzet. A cég 2023 áprilisában került Juhász tulajdonába, és 

még egy év sem telt el, máris megjelentek nála a végrehajtók.

Az Opten cégadatbázis adatai 2024 januárjában és áprilisában foglalták le Juhász Péter vagyoni részesedését a vállalkozásban. A lefoglalás egyik oka az lehetett, hogy magánszemélyként jelentős adótartozása van, valamint hogy májusban nem szerepelt a köztartozásmentes adózók listáján. Ez arra utalhat, hogy a polgármesterjelöltnek rendezetlen adótartozásai vannak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a politikus oldalán megtalálható költségsorokon szereplő összegek semmilyen más dokumentummal nincsenek alátámasztva. Az adózási kötelezettségek betartása minden politikai szereplő esetében fontos tényező, hiszen a választók bizalmának alapját az átláthatóság és a jelöltek felelősségteljes pénzügyi magatartása képezi.

 

V. kerület Belváros-Lipótváros polgármesterjelölt Juhász Péter adótartozás
Kapcsolódó cikkek