Közélet

Karácsony Gergely végleg lezárná a pesti alsó rakpartot az autósok elől

Lerántotta a leplet a főpolgármester terveiről Szentkirályi Alexandra. A rakpart lezárása csak növelné a közlekedési káoszt, mely mára a fővárosi gazdasági növekedés gátjává vált.

Karácsony Gergely és csapata végleg lezárná a pesti alsó rakpartot az autósok elől – hívta fel a figyelmet a Fidesz főpolgármester jelöltje, Szentkirályi Alexandra szerdán a Facebookon.

A11I4412
Karácsony Gergely végleg kitiltaná az autókat a rakpartról / Fotó: Havran Zoltán

 

Nem akarják a budapestiek

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony személyesen fogadtatta el az erről szóló döntést a baloldali többségű közgyűléssel, annak ellenére, hogy azt sem az Autóklub, sem a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara felmérése szerint nem akarják a budapestiek.

Szentkirályi szerint Karácsony 

egészen a Szabadság hídtól a Lánchídig lezárná a rakpartot, amivel az utolsó szöget is beverné a fővárosi közlekedés koporsójába.

A Fidesz jelöltje szerint a főpolgármester által okozott közlekedési káosz mára a főváros gazdasági növekedésének gátjává vált. Hozzátette, hogy óránként 2400 autó megy át a rakparton, annak lezárása esetén más utat lennének kénytelenek választani, ami növeli a légszennyezettséget, a dugót és a káoszt.

Elég volt!

– zárja bejegyzését Szentkirályi Alexandra.

 

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Pesti alsó rakpart karácsony Gergely
Kapcsolódó cikkek