BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Migrants wait as night falls to cross the Austrian-German border near the Bavarian town of Passau, southern Germany, on October 28, 2015. AFP PHTO / CHRISTOF STACHE (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) határ

Meghosszabbítják az ellenőrzést a német határokon

Berlin bekeményít az embercsempészekkel szemben. A lengyel, a cseh és a svájci határokon is fél évvel hosszabbítják meg az ellenőrzést.

Németország újabb fél évvel meghosszabbította az ellenőrzést a lengyel, a cseh és a svájci határon az illegális bevándorlás és az embercsempészet megfékezése végett - ismertette szerdán a német belügyminisztérium.

Migrants wait as night falls to cross the Austrian-German border near the Bavarian town of Passau, southern Germany, on October 28, 2015. AFP PHTO / CHRISTOF STACHE (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) határ
Újabb fél évvel hosszabbította meg a határzárat a német kormány / Fotó: Christof Stache / AFP

A tájékoztatás szerint a június 15-én lejáró határellenőrzések időbeli hatályát december 15-ig hosszabbítják meg, s erről Berlin már az Európai Bizottságot is értesítette.

A 2023. október közepétől bevezetett határellenőrzéseknek köszönhetően mintegy 920 embercsempészt sikerült őrizetbe venni. Mindez azt mutatja, hogy az ellenőrzéseknek van hatása 

- mondta Nancy Faeser tárcavezető.

A német belügyminisztérium szerint a rendőrség október 16. óta mintegy 37 600 határsértőt tartóztatott fel a lengyel, cseh, svájci, illetve osztrák határszakaszokon, és ebből 23 ezer esetben akadályozta meg illetéktelen személyek beutazását, illetve hozott tartózkodási engedély megvonásával járó intézkedést. A hatóságok szerint tavaly szeptemberben mintegy 21 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, számuk idén áprilisban már nagyjából 7500-ra apadt.

A német-osztrák határon már 2015 ősze óta tart az ellenőrzés, amelynek hatálya november 11-ig tart.

Németország meghosszabbítja az ellenőrzést a lengyel, cseh és svájci határokon

Az illegális bevándorlás miatti ellenőrzést még 2023 szeptemberében jelentette be Németország, ami eredetileg 2024 márciusáig tartott volna. A német belügyminisztérium most egészen június közepéig rendelte el az ellenőrzés meghosszabbítását.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.