Közélet

Megúszta a motorbalesetet a cseh elnök: kiengedték a kórházból Petr Pavelt

Pavel a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, lassan motorozott, amikor a baleset történt.

Pénteken reggel kiengedték a prágai Központi Katonai Kórházból, ahol az éjszaka folyamán megfigyelés alatt tartották az előző nap motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh köztársasági elnököt – jelentette be a cseh elnöki hivatal az X-en.

President of the Czech Republic Pavel in Saxony
Megúszta a cseh elnök: kiengedték a kórházból Petr Pavelt / Fotó: AFP

A hivatal csütörtökön este számolt be arról a közösségi médiában, hogy az államfő motorbalesetet szenvedett. Sérülései nem voltak súlyosak, de néhány napra kórházi megfigyelés alá vonták Prágában. A baleset zárt versenypályán történt, ezért a rendőrség nem kezeli közlekedési balesetként és 

nem indított vizsgálatot az ügyben.

Az elnöki hivatal pénteki közleményében arról írt, hogy Pavel a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, lassan motorozott, amikor a baleset történt. Hozzáfűzték, hogy az elnök jelenleg otthonában lábadozik, jövő heti programjait nem befolyásolja a baleset, tervezett külföldi útját sem halasztja el.

A 62 éves Petr Pavel tavalyi köztársasági elnökké választása óta sem hagyott fel a motorozással. Pavel – aki korábban a cseh hadsereg vezérkari főnöke volt – köztudottan kitűnő fizikai állapotnak örvend, februárban például ejtőernyőzött.

Motorverseny közben balesetet szenvedett a cseh elnök

Egy zárt versenypályán sérült meg Petr Pavel cseh elnök. Kórházba szállították a cseh elnököt, miután megsérült egy motorbalesetben. Az elnöki hivatal közlése szerint Petr Pavel sérülései „nem súlyosak”, de „rövid megfigyelésre.

 

 

petr pavel motor kórház baleset
Kapcsolódó cikkek