BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A moszkvai tőzsde leállítja a dollár- és eurókereskedést

A döntés az amerikai szankciók miatt született meg. A moszkvai tőzsde továbbra is hozzáférést biztosít az ügyfeleknek a kereskedési platform minden szegmenséhez.

A moszkvai tőzsde az amerikai szankciók miatt június 13-tól leállítja a dollár- és eurókereskedést – áll a kereskedési platform szerdán közzé tett tájékoztatásában. „A devizapiacon és a nemesfémpiacon minden eszközzel folyik a kereskedés, kivéve az amerikai dollárral és euróval” – közölte a moszkvai tőzsde, ugyanakkor továbbra is hozzáférést biztosítanak az ügyfeleknek a kereskedési platform minden szegmenséhez.

moszkvai tőzsde
A moszkvai tőzsde leállítja a dollár- és eurókereskedés / Fotó: AFP

Szankcionálták az informatikával és a légi közlekedéssel kapcsolatos cégeket, valamint olyan rádiótechnikai cégeket, mint a Vega, az NPO Poisk-t, maga a moszkvai tőzsdét és a Nemzeti Elszámolóközpontot – írja az Iz.ru.

melyek állítólagos segítséget nyújtottak az Orosz Föderációnak az Ukrajnával vívott háború során. 

Oroszország lett a világ legdurvábban szankcionált országa : az Egyesült Államok és az Európai Unió, valamint a Nyugattal szövetséges államok (Japán, Ausztrália, Egyesült Királyság stb.) több mint 18 ezer büntetőintézkedést vezettek be az eurázsiai ország ellen. Ebből 16 ezer az orosz–ukrán háború kirobbanása után lépett érvénybe, és ezek jóval súlyosabbak a 2022 februárja előtt bevezetett szankcióknál.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.