BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durván egyértelmű állásfoglalást fogalmazott meg Ukrajnával kapcsolatban Donald Trump

Donald Trump kijelentette, hogy véget vet annak, hogy az Egyesült Államok finanszírozza Ukrajna Oroszország elleni háborúját.

„Azt hiszem, Zelenszkij talán a valaha élt politikusok legnagyobb eladója. Valahányszor hazánkba érkezik, 60 milliárd dollárt visz haza.” közölte Donald Trump amerikai elnökjelölt. Donald Trump volt amerikai elnök a június 15-i detroiti kampánygyűlésen bírálta ilyen határozottan az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket.

A rendezvényen eseményen Donald Trump azt állította, hogy „rendezni fogja ezt (az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segélyeit), mielőtt megválasztják a Fehér Házat”. Trump Volodimir Zelenszkij elnököt „a legjobb értékesítőnek” nevezte, aki jelentős pénzügyi támogatást szerzett az Egyesült Államoktól.

US Presidential election / Donald Trump
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

„Szerintem Zelenszkij a valaha élt politikusok közül talán a legnagyobb eladó. Valahányszor hazánkba érkezik, 60 milliárd dollárral távozik” – jegyezte meg Trump.

Korábban a republikánus elnökjelölt felidézte, hogy elnöksége alatt az Egyesült Államok nem vett részt háborúkban, kivéve, amelyet az Iszlám Állam (ISIS) ellen indítottak, de azt száz százalékban be is fejezték. 

De nem akarok háborúkat. Úgy gondolom, hogy ez olyan szörnyű, olyan szükségtelen, és nagyon költséges az életek és a pénz szempontjából – ebben a sorrendben –, és tönkreteszi ezeket az országokat

– mondta Trump. A háború a kultúrát is tönkreteszi például Ukrajnában is, ahol a háború ki se tört volna, ha ő lett volna az elnök, ahogy abban az esetben az október 7-i Izrael elleni támadás se következett volna be – tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.