BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan találkozik Putyin és Erdogan

A következő hónapban a kazah fővárosban fog találkozni a két államfő. Oroszország támogatja Törökország csatlakozását a BRICS-hez.

Üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt Oroszország, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös munkára – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta Hakan Fidan török külügyminisztert.

Vladimir Putin - Hakan Fidan meeting in Russia, Putyin
Vlagyimir Putyin és Hakan Fidan / Fotó: AFP

A nap folyamán korábban Fidan a BRICS-külügyminiszterek találkozójának helyszínén, Nyizsnyij Novgorodban találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is, s nemrégiben 

Pekingben erősítette meg Törökország csatlakozási szándékát a tömörüléshez.

Az orosz elnök méltatta Törökország hozzáállását az ukrajnai válság megoldásához és a fekete-tengeri gabonaalku megkötéséhez nyújtott hozzájárulását is. Hozzátette, hogy nem Oroszország hibájából nem sikerült a megállapodás meghosszabbítása.

Putyin javasolta továbbá az együttműködés folytatását is az asztanai formátum keretében a terrorizmus elleni közös küzdelem és a szíriai rendezés érdekében. Hozzátette, hogy júliusban a kazah fővárosban tervez találkozni Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.