BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas támadást vittek véghez az oroszok - több régió energiarendszereit iktatták ki

Az Ukrenergo ukrán energiaszolgáltató arról számolt be, hogy június 20-án éjszaka az orosz támadások következtében az ország négy régiójában megrongálódtak a civil energetikai infrastruktúra létesítményei.

Az oroszok hatalmas támadása következtében négy ukrán régió energiarendszeri létesítményei megsérültek – közölte az Ukrenergo. A nemzeti energiavállalat megjegyezte, hogy Vinnitcja, Dnyipropetrovszk, Donyeck és Kijev régiók energia-infrastruktúrájának berendezései megsérültek. 

Traces of Russia-Ukraine war on Ukraine's Kurakhove front
 A kurakovei front pusztításának képe, miközben az orosz–ukrán háború folytatódik Donyeck megyében / Fotó: Anadolu via AFP

„A következmények tisztázása folyamatban van” – tette hozzá Ukrenergo az Ukrajinszka Pravda tudósítása szerint.

A Kyiv Independent pedig arról számolt be, hogy Szerhij Liszak, a régió kormányzója szerint legalább három ember – 30, 41 és 63 éves férfiak – megsérült az éjjel Dnyipropetrovszk megyében. Közülük ketten kórházba kerültek. A légierő reggeli frissítése szerint Oroszország legalább kilenc rakétát és 27 drónt használt Ukrajna elleni éjjeli támadásakor. A rakétákat a Kaszpi-tengerből és a Voronyezsi régióból, míg a drónokat az Azovi-tenger partján fekvő oroszországi Primorszko-Ahtarszk kikötővárosból lőtték ki.

Sötétbe borul Ukrajna – rekordáramimportra kényszerül az ország

Május 15-én, szerda este 18 és 23 óra között, amikor nő az áramfogyasztás, az áramszolgáltatás vészleállására kell számítaniuk az ukrán háztartási és ipari felhasználóknak az ukrán állami Ukrenergo társaság figyelmeztetése szerint. Miközben Ukrajna ma is nagy áramimportra készül, a hazai paksi atomerőművet újra és újra kisebb teljesítményre állítják, mert csak így tartható fenn a hazai áramrendszer egyensúlya.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.