BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugaton kiverte a biztosítékot ifjabbik Trump találkozója Orbán Viktorral

Vannak olyan hangok, amelyek szerint a volt elnök legidősebb fia törvényt sértett. Azonban a kisebbik Trump felelősségre vonásához a kettős mérce durva alkalmazására lenne szükség.

Ifjabbik Donald Trump budapesti látogatása alatt Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt a magyar-amerikai kapcsolatokról is, ami egyes liberál szakértők szerint akár a Logan törvényt is megsértheti, amely minden, a kormány által nem alkalmazott amerikai számára tiltja, hogy az ország külpolitikájáról más ország kormányzati tisztviselőivel tárgyaljon.

Budapest, 2024. június 13.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja ifjabb Donald Trump üzletembert, a korábbi amerikai elnök fiát a Karmelita kolostorban 2024. június 13-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nem valószínű, hogy elítélik az ifjabbik Trumpot

Ugyanakkor a The Independent által megszólaltatott jogi szakértők szerint aligha esik baja Trumpnak, vagy a jelenleg a kormány alkalmazásában szintén nem álló apjának – akivel ugyancsak tárgyalt Orbán külpolitikai kérdésekről is idén –, ugyanis 

az 1799-ben elfogadott törvényt eddig senkivel szemben nem alkalmazták.

A törvényt egyébként 2018-ban azután szerették volna alkalmazni John Kerry volt amerikai külügyminiszterrel szemben, amikor a politikus áprilisban az iráni külügyminiszterrel találkozott, hogy biztosítsa, a Donald Trump által felmondott atomalkut többé-kevésbé életben maradt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.