BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai baloldali alpolgármestert

Az óbudai alpolgármesternél kedd reggel tartott házkutatást a Központi Nyomozó Főügyészség, ezután őrizetbe is vették. Állítólag korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást Czeglédy Gergő ellen.

A hatóságok a kedd reggeli házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert, a baloldali összefogás politikusát. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán folytatott nyomozást – közölte a Magyar Nemzet kedd délután.

Óbuda, Czeglédy Gergő
Őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai baloldali alpolgármestert / Fotó: Róka László

Az őrizetbe vétel egyenes folyománya annak a ma délelőtti házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során. A nyomozó főügyészség közlése szerint 

korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást, 

és kedd délelőtt több helyszínen – köztük a III. kerületi önkormányzatnál – folynak vagy folytak eljárási cselekmények. A hatóság várhatóan szerdán ad részletesebb tájékoztatást az ügyről.

Nem Czeglédy Gergő az első eset

Március elején is hasonló eset történt: harminc napra letartóztatták P. Gábort és két társát, a vád többek között egy köddé vált cégről, fiktív szerződésekről, kenőpénzekről és korrupcióról szól. P. Gábor egy 2022-es hangfelvételen arról beszél, hogyan intézett ingyenlakást Szaniszló Sándor (Demokratikus Koalíció) XVIII. kerületi polgármesternek.

P. Gábor letartóztatása kellemetlen lehet az esetleges érintetteknek, ugyanis 

pozíciójából adódóan számos bűncselekménygyanús tranzakcióról lehet tudomása a III., XVIII. és XIX. kerületben. 

P. Gábor korábban Gajda Péter (MSZP) kispesti polgármester kabinetfőnöke és bizalmasa volt, majd 2020-ban lett Szaniszló Sándor egyik közeli szövetségese, miután távozott a XIX. kerületi városházáról.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.