BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvonhatják az ukrán menedékkérők támogatását a németek

Jelenlegi havi 563 eurós (220 ezer forint) kifizetést kapnak a háború elől Németországba menekülő ukránok. Egy német képviselő megvonná tőlük ezt az összeget.

Németországban felmerült, hogy a közeljövőben eltörlik az ukrajnai menekültek anyagi támogatását – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Financial,And,Economical,Background.,Europe,Helps,Ukraine,With,Money.,Abstract
ukrán
Jelenlegi havi 563 eurós (220 ezer forint) kifizetést kapnak a háború elől Németországba menekülő ukránok / Fotó: Shutterstock

Bijan Djir-Sarai német parlamenti képviselő javasolta először a havi 563 eurós (220 ezer forint) kifizetések törlését. A politikus úgy véli, hogy az összeg munkanélküliségre ösztönöz, mivel a menekültek emiatt nem sietnek állást keresni. A képviselő álláspontja szerint inkább kedvezményeket kellene biztosítani a menekülteknek, amelynek összege azonban jóval kisebb lenne.

A német szövetségi kormány egyelőre elutasította a javaslatot, kiemelve, hogy nem tervezik a támogatás eltörlését és a menedékkérőknek járó kisebb kifizetéseket.

Steffen Hebeshreit képviselő hangsúlyozta, hogy azoknak az ukránoknak, akik külföldre menekültek az orosz–ukrán háború borzalmai elől, és Németországban kaptak menedéket, nem kell aggódniuk a változások miatt, ugyanis egyelőre nem várható változás az eddigi szabályozásban.

Az oroszok már nem ejtenek foglyokat: lefejezett ukrán katonát találtak Donyeckben

Ukrán légi felderítők egy sérült páncélost találtak a donyecki Volnovaha körzetben. A harckocsin egy ukrán katona levágott fejét helyezték el. A kijevi főügyész szerint az orosz hadsereg donyecki szárnyának kiadták a parancsot, hogy ne ejtsenek foglyokat.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.