BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Választás 2024: nem lehet ennél idegtépőbb – már csak néhány szavazat a különbség Karácsony és Vitézy között

Továbbra sincs döntés arról, mi a végeredménye a vasárnapi főpolgármester-választásnak. Egy biztos: Karácsony Gergely előnye mostanra majdnem elfogyott.

Tüntetést tartott pénteken 18 órától Karácsony Gergely Budapesten a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt.

Választás 2024: nem lehet ennél idegtépőbb – már csak néhány szavazat a különbség Karácsony és Vitézy között / Fotó: Purger Tamás

A főpolgármester főképp politikai beszédet tartott, de elhangzott néhány konkrétum is. Karácsony Gergely elmondása szerint mostanra már csak 

29 szavazat a különbség közte és Vitézy Dávid között.

Ez új szám, korábban nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A főpolgármester megerősítette, hogy ez korábban volt 70, majd 54 is, de ezek szerint idővel tovább olvadt. Ezt azzal magyarázta, hogy a Nemzeti Választási Bizottság jogászkodik, éppen ezért megismételte, hogy bármi is lesz a végeredmény, új szavazás kiírását fogja követelni.

Közben a bizottság továbbra sem ismertette a döntését, hogy hány új, korábban érvénytelennek megállapított, de mégis érvényes szavazatot talált. Ezt 17 órától ígérték, a legutóbbi információk szerint erre legkorábban 19 óra után kerülhet sor. Egy biztos: a várakozás feszült, a kialakult helyzet iránt érdeklődő közvélemény szeretne mielőbb végleges tájékoztatást kapni.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.