Logisztika

Tagdíjat emelne egy nagy taxicég

Piaci információink szerint az egyik tekintélyes fővárosi taxivállalat szerdán bejelentette, hogy 10 százalékkal megemeli a hozzá tartozó taxisok tagsági díját, vagyis a mintegy 1500 taxisának havonta 10 százalékkal többet kell fizetnie a fuvarszervezésért. A cég lapzártáig nem válaszolt kérdéseinkre.

A fővárosi tarifák nemrég emelkedtek, az érintett vállalkozók bevétele átlagosan nagyjából 10 százalékkal nőtt.

A Világgazdaság által megkérdezett többi taxitársaság egyikénél sem merült még fel, hogy a tarifaemelés után a taxisok tagdíján is emeljenek. A kapott válaszok szerint a taxisok érzik a tarifaemelés pozitív hatását, s azok a korábbi félelmek is alaptalannak bizonyultak, hogy a magasabb fuvardíjak miatt csökkenhet a forgalom.

Fotó: MTI

Egyúttal egyre népszerűbbé vált az applikáción keresztüli taxirendelés, főleg a fiatalabb és a középkorú utasok egy része körében. A telefonos rendelést azonban egy ideig még biztosan nem váltja fel.

Havi 130-150 ezer rendelést kapunk, ebből hozzávetőleg 25 ezer érkezik applikáción

– mondta lapunknak Fárbás Tibor, a 6x6 Taxi üzletágvezetője. A City Taxi nagyjából öt esztendeje rendelkezik applikációval. Az ezen keresztül érkező rendelések száma eddig negyedévente megduplázódott, de úgy tűnik, hogy idén megállt a növekedés. „Havi 130-140 ezer megrendelésünknek körülbelül a negyede érkezik az applikáción keresztül” – válaszolt Tamás Miklós, a City Taxi elnöke.

A rendelések számában érződik a szezonalitás. A 870 taggal rendelkező City Taxinál a szeptember elsejétől év végéig tartó időszak jobbára nagyon erős, míg a nyár kicsit gyengébb. A 713 taggal dolgozó 6x6 Taxinál – az üzletágvezető tájékoztatása szerint – a nyári szabadságok előtt is sok rendelés érkezik.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

díjemelés applikáció City taxi taxi Főtaxi
Kapcsolódó cikkek