Logisztika

A Kossuth tér környékén már káoszt okozott Erdogan

Felborult a közlekedési rend a török államfő érkezése miatt a Kossuth tér környékén.

Hétfőn Budapestre látogat Recep Tayip Erdogan török elnök, akit Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben fogad. A török delegáció miatt hétfőn és kedden számos forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítaniuk a fővárosban élőknek.

Fotó: VG

„Delegációs közlekedés miatt 9 órától lezárták a Kossuth Lajos tér környékét. Az M2-es metró a Kossuth Lajos téren nem áll meg, a 2-es villamos rövidített útvonalon a Közvágóhíd és a Széchenyi István tér között jár, a 70-es és a 78-as trolibusz az Erzsébet királyné útja, aluljáró illetve a Keleti pályaudvar és az Arany János utca között közlekedik, a 15-ös és a 115-ös autóbusz pedig terelve a Bajcsy-Zsilinszky úton át jár” – írja Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely a közlekedők türelmét kéri.

Fotó: VG

A 2-es villamos kimaradása miatt az érintett szakaszon a Jászai Mari térhez a Széchenyi tértől így jelenleg csak gyalogosan lehet eljutni.

Információnk szerint a Parlament közelében lévő Honvéd utca egyik iskolájába csak igazoltatás után engedik be a rendőrök a diákokat.

Fotó: VG

Nem csak a Kossuth tér környékén kell változásra számítani:

 

  • Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat,hétfőn 11 és 14 óra között, illetve kedden délután
  • Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret.
  • Vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti, sok helyen tilos megállni.
  • Hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat is lezárják szakaszosan és időszakosan.
  • Fotó: VG

    A török államfőt hétfőn Áder János köztársasági elnök fogadja, majd tárgyalásokat folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel, és nyitóbeszédet mond a Magyarország-Törökország Üzleti Fórumon.

    korlátozás Kossuth tér delegáció Erdogan
    Kapcsolódó cikkek