Logisztika

Mától pótlóbuszokkal lehet eljutni Hatvanba

A Pécel és Aszód között a vasútvonal felújítása miatt február 4-től várhatóan december 7-ig szünetel a forgalom.

Hétfőn indul a Budapest-Hatvan vasútvonal Pécel és Aszód közötti szakaszának felújítása, december 7-ig itt szünetel a vonatforgalom és autóbuszok szállítják az utasokat. Az érintett InterCity-járatok helyett a budapesti Keleti pályaudvar és Hatvan között a 10 hónapos vágányzár ideje alatt szintén pótlóbuszok járnak.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a pályarekonstrukció miatt jelentős korlátozásokra kell számítani, a vonatpótláshoz 66 busz áll rendelkezésre. Emellett Gödöllőről a H8-as (gödöllői) HÉV sűrűbben jár Budapestre, az Örs vezér terére, a H9-es (csömöri) HÉV-vonalon pedig Desiro motorvonatokat is forgalomba állítanak.

Az Örs vezér tere és Kerepes között hétköznap csúcsidőben a megszokottnál kétszer sűrűbben, 7-8 percenként indulnak majd a HÉV-szerelvények, és három helyett hat kocsi viszi az utasokat a H8-as vonalon. Az S80-as személyvonatok csak a budapesti Keleti pályaudvar és Pécel, illetve Aszód és Hatvan között közlekednek.

Fotó: MTI / Jászai Csaba

Pécel és Aszód között pótlóbuszok viszik az utasokat, az S80-as jelzésű buszok Pécel és Aszód között minden megállóhelyen megállnak, míg a G80-as járatok csak Bagon, a Dózsa György úton. A Keleti pályaudvar és Hatvan között a miskolci, a kassai, a nyíregyházi és a debreceni InterCity-járatok helyett IC-pótlóbuszok viszik az utasokat.

Az M3-as autópályán közlekedő buszok a Keleti pályaudvar melletti, Verseny utcai ideiglenes autóbusz-megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az IC-pótlóbuszok pótjeggyel és díjmentes helyjeggyel vehetők igénybe. A vonatok és a pótlóbuszok közlekedéséről a MÁV honlapján a HÉV-et érintő menetrendi változásokról a BKK oldalán tájékozódhatnak az utasok.

pótlóbusz vasút BKK MÁV Hatvan
Kapcsolódó cikkek