Logisztika

Megkezdődhet az M60-as gyorsforgalmi út tervezése

Nyertest hirdetett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Dél-Magyarország egyik régen várt fejlesztésében.

Nyertest hirdetett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Dél-Magyarország egyik régen várt fejlesztésében. Az M60-as gyorsforgalmi út mintegy 37 kilométeres szakaszát az UNITEF ’83 Kft és az UTIBER Kft. konzorciuma tervezi meg, összesen 1,219 milliárd forintos költséggel - közölte az uniós közbeszerzési értesítő alapján a Magyarepitok.hu portál.

MTI Fotó: Mészáros János

A hírről ugyancsak beszámoló Bamma.hu hírportál emlékeztetett arra, hogy a fejlesztés elindítása hosszú évek óta húzódik. Nagy Csaba országgyűlési képviselő 2017-ben, – akkor még a megyei önkormányzat elnökeként – munkatársaival elérte, hogy kijelölték az új nyomvonalat, elkészült a környezetvédelmi engedély és a szükséges hatástanulmányok.

Most 37 kilométer új nyomvonalú, kétszer kétsávos út tervezését kezdhetik meg a mérnökök, összesen 1,2 milliárd forintos költséggel. Összesen öt csomópont, továbbá egy kétoldali egyszerű pihenő, egy kétoldali komplex pihenő, egy mérnökségi telephely és rendőrségi épület, illetve összesen 33 különböző típusú híd tervezése készül el. A tervezési munkák befejezésére 570 napja van a tervezőknek, az ő feladatuk lesz az engedélyes tervek, a különböző szakhatósági engedélyek beszerzése és a kiviteli tervek leszállítása 2022 elejére.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt M60 gyorsforgalmi
Kapcsolódó cikkek