Logisztika

Pluszfizetést ad beoltott légiutas-kísérőinek a United Airlines

Pluszjuttatásokkal ösztönzi légiutas-kísérőit a United Airlines, hogy beadassák maguknak a koronavírus elleni vakcinát – írja a CNBC.

Szuperszonikus repülőgépekkel indul a jövőbe az amerikai légitársaság

Az új szuperszonikus Overture gépekkel felére csökkehet a menetidő, és nagy mértékben csökkenne a szén-dioxid kibocsátás.

A vállalat három szabadnapot ajánl fel beoltott alkalmazottainak, ezen felül pedig 10 órányit munkabér is megilleti őket, amennyiben bizonyítani tudják, hogy június 9-ig mindkét oltást megkapták.

Az oltás felvétele egyelőre önkéntes, de a szakszervezet megjegyezte, előállhat olyan helyzet, amikor az amerikai kormány kötelezővé teszi az oltást a légitársaságok dolgozóinak.

Fotó: Daniel SLIM / AFP

Amennyiben kötelezővé teszik az oltást, nem dolgozhat olyan alkalmazott az United Airlinesnál és más légitársaságoknál, aki nem vette fel a vakcinát, mivel nem utazhatnak be olyan országba, amely oltási igazolványt kér a belépőktől

– mondta a szakszervezet.

A kisebbik rossz jött be a United Airlines-nál

Több mint hatmilliárd dollárral estek a légitársaság bevételei a pandémiát megelőző év, vagyis 2019 első negyedévéhez képest.

A United Airlines múlt héten plusz 13 órányi munkabért ajánlott pilótáinak, ha bemutatják oltási igazolványukat.

A cég szóvivőjének tájékoztatása szerint a vállalat 12 500 pilótájának mintegy 80 százaléka vette fel az oltást.

Scott Kirby, a vállalat vezérigazgatója januárban arról beszélt, hogy kötelezővé tehetik az oltást az alkalmazottak körében, konkrét döntés azonban még nem született. A versenytárs Delta Air Lines a múlt hónapban kötelezővé tette az oltást munkavállalói számára.

Súlyos veszteséget könyvelt el a United Airlines

Az elmúlt három hónapban 1,9 milliárd dollár nettó veszteséget halmoztak fel.

 

szabadnap vakcina oltás United Airlines légiutas-kísérők
Kapcsolódó cikkek