Március 20., hétfő délutántól a 3-as metró hétköznap újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg a szerelvények – jelentette be még tíz nappal ezelőtt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Bár minden bejegyzésben hangsúlyozta, hogy délutántól, sok utas csupán a március 20-i dátumot jegyezte meg, így a BKK Facebook-oldalát elárasztották a dühöngő utasok, akiknek a reggeli csúcsban be kellett érniük a pótlóbusszal.

Budapest 2020.10.22.M3 metró déli szakaszának átadásametroalagútfoto: Vémi Zoltán/Világgazdaság Budapest 2020.10.22.
M3 metró déli szakaszának átadása
metroalagút
foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Ahogyan két napja megírtuk, fontos tisztában lenni azzal, mit is jelent pontosan az M3-as metróvonal március 20-i átadása. Aki ugyanis arra készült, hogy hétfő reggel munkába menet végigutazik a vonalon, az rosszul tette. 

Hogy pontosan mit takar a délután, arról hivatalos információ nem érhető el, de nyilvános szakmai fórumokon az olvasható, hogy Kőbánya-Kispestről a 13.46-os, Újpest-központról pedig a 13.55-ös indulásig utasok nélkül haladnak át a szerelvények a Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között.

Ezt követően viszont hétköznap egész nap, üzemkezdéstől 23 óra utánig a teljes vonalon jár a metró, és az esti órákban sem kell pótlóbuszra szállni.

A BKK-nál momentán 100 felett jár az őrjöngő hozzászólók száma, akik reggel is szerettek volna felszállni például a Nyugati pályaudvarnál. „Elmentek a jó..... Oda” – áll az egyik legtöbbet like-olt kommentben, de mások is azt írták, hogy lehetett volna egyértelműbb a kommunikáció.

Kérdésre válaszolva a BKK hozzászólásban azt jelezte Facebookon, hogy várhatóan 14 órától jár a teljes vonalon a metró – pontos időpontot tehát néhány órával az esemény előtt sem közöltek.

Még át sem adták, de a BKV már tudja, mikor kell megint felújítani az M3-as metrót

Öt és fél év kell ahhoz, hogy véget érjen a 3-as metró 2017-ben megkezdett felújítása. Ez alsó hangon is majdnem egyéves csúszás. A BKV elmagyarázta, hogy mi történt.