Március 1-jétől ez augusztus 31-ig miniszteri biztosként Mosóczi László koordinálja a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztését – döntött Lázár építési és közlekedési miniszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint. Mosóczi a hazai vasúti szakma egyik meghatározó képviselője: január 19. óta ő a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, de e posztot korábban is betöltötte (2007–2008-ban), emellett ő áll a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület élén, tavaly májusig pedig közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. 

Budapest, 2023. február 25.Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója beszél a mind a negyven KISS emeletes motorvonat forgalomba állása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Nyugati pályaudvaron 2023. február 25-én. Mögötte Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója (b).M
Új feladatot kapott Mosóczi László
Fotó: Lakatos Péter / MTI

Új, fél éven át betöltendő pozíciójában

  • gondoskodik a hazai kötöttpályás közlekedés színvonalas lebonyolítását biztosító járműfejlesztési koncepció összeállításáról,
  • részt vesz a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésével összefüggő kormányzati egyeztetések lebonyolításában,
  • közreműködik a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésével összefüggő szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében.
     A miniszteri biztos tevékenységét az építési és közlekedési miniszter irányítja. Tevékenységének ellátásáért havonta bruttó egymillió forint díjazásra jogosult, de egyéb juttatást nem kap és titkárság sem segíti a munkáját.