A Decentraland hétfői bejelentése szerint jövőre is megrendezi 4 napos fesztiválját a metaverzumban – írja a Business Insider. Az idei évben 80 virtuális előadót vonultatott fel az esemény, melynek 51947 látogatója 11204 NFT-t vásárolt meg a fesztiválon.

A metaverzum iránti érdeklődés az ehhez kötött kripto zsetonok raliját és több millió dolláros virtuális földvásárlásokat is hozott magával. A fesztiválnak az idei októberi rendezvényhez hasonlóan ismét a leginkább a Second Life-hoz hasonlítható Decentraland platform fog helyszínt biztosítani.

Fotó: Shutterstock

A négynapos fesztivál a Decentraland virtuális közösségi világában ünnepelte a zenét, a kultúrát és a kreativitást – olvasható a cég által a fesztivál kapcsán közzétett gyakran ismételt kérdések között. Egy hosszú lista is olvasható volt a virtuális világ előadóiról, akik között énekes és DJ-k is megtalálhatóak voltak.

A platformra történő teljes értékű belépéshez csupán egy virtuális kripto pénztárca szükséges. A Decentraland ezzel az érdeklődés középpontjába került, így sikeresen értékesített 2,43 millió dollárért egy virtuális földterületet a Tokens.com leányvállalatának, a Metaverse Groupnak kedden. Egy másik terület, melyet a játssz, hogy keress platform Axie Infinity vásárolt fel, 2,3 millió dollárért kelt el.

A hírek hatására a platform zsetonja, a mana nevet viselő kriptozsetonja 27 százalékot drágult a múlt héten, bár a CoinMarketCap legfrissebb adatai szerint most épp mínuszban van. Így is a 23. legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptóról beszélünk azért, az összes mana értéke meghaladja a 8 és fél milliárd dollárt.

A versenytárs Sandbox nevet viselő játék platform natív kriptozsetonja szintén negyedével emelkedett a múlt héten, miután hétfőn nyitott meg virtuális világa. 

Egy virtuális jachthoz kötött 650 ezer dollárért kelt el a platformon a múlt héten. Ennél a Second Life azért jóval olcsóbb.