Nemzetközi gazdaság

A Fortnite fejlesztői 144 millió dollár humanitárius segélyt gyűjtöttek Ukrajnának

Az Epic Games és a Microsofthoz tartozó Xbox összefogott, hogy adományokat gyűjtsenek az ukrán menekülteknek és áldozatoknak. Március 21-től április 3-ig 144 millió dollárt gyűjtöttek össze.

Az Epic Games egy Twitter posztban köszönte meg a Fortnite közösségének, hogy játékon belül vásárlásaikkal támogatták az Ukrajnának gyűjtött adományokat. A pénzt a Direct Relief, az Unicef, az ENSZ Élelmezésügyi Világprogramja, az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága és a World Central Kitchen támogatására fordítják. Ezeken a szervezeteken keresztül az ukrajnai háború által érintett embereknek jutnak humanitárius segítséghez.

Az adománygyűjtés a játékon belül vásárlásokon, tehát a mikrotranzakciókon keresztül történt. A játékfejlesztő még március 21-én ajánlotta fel, hogy április 3-ig az in-game költésekből származó teljes bevételüket Ukrajnának ajánlja. 

Ukrajnáért lövöldözhetik egymást a Fortnite-ban

A Fortnite az egyik legjövedelmezőbb játéknak számít, főként az első időszak, amikor a játékosok csinos összegeket költenek el annak érdekében, hogy exkluzív tartalmakhoz jussanak.

Fotó: jusuf111 / pixabay.com

Nem az Epic az egyetlen, aki hasonló akcióval gyűjtött adományokat Ukrajnának. A Humble Bundle az online videojáték-gyűjteményéből befolyt több mint 20 millió dollárt ajánlotta fel.

 

Ukrajna Microsoft adomány Epic Games Fortnite
Kapcsolódó cikkek