A dollármilliárdosok számára 2021 nem sikerült annyira jól, mint 2020 – olvasható a Forbes legújabb milliárdoslistáján. Mint írják a számuk is csökkent 87-tel, míg vagyonuk 400 milliárd dollárral apadt. Legdrámaibb mértékben az orosz milliárdosok száma csökkent, 34-en estek ki a listáról Vlagyimir Putyin háborúja miatt. A leggazdagabb továbbra is

A zártkörű klub azonban 236 új belépővel gyarapodott, közülük a legtöbben Kínából érkeztek, mégpedig 62-en. A második legtöbb milliárdost pedig az Egyesült Államok termelte ki, ahonnan 50-en érkeztek újonnan a listára. A legtöbb pénzzel azonban a cseh Petr Kellner özvegye, Renata Kellnerova érkezett, aki mintegy 16,6 milliárd dollárt örökölt.

Fotó: ANGELA WEISS / AFP

Az új belépők között van Rihanna és Peter Jackson is. Az énekesnő, aki Barbados első milliárdosa – sőt az ország nemzeti hőse is lett – nem popzenei pályafutásának, hanem kozmetikumokkal foglalkozó cégének, a Fenty Beautynak és fehérnemű márkájának, a Savage X Fentynek köszönheti vagyona oroszlánrészét. Peter Jackson a Weta eladásával vált az elitklub részévé. A 236 új milliárdosból mindössze 33-an nők. 

A legtöbb milliárd még mindig amerikai, ők 735-en vannak, míg Kínát 607-en mondhatják otthonuknak az elitklub tagjai közül. Összesen 2668-an mondhatják a lap szerint magukat dollármilliárdosnak. Magyarországról továbbra is Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc fértek csak be a lista végére, 1,3 és 1,2 milliárd dolláros vagyonnal.