BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A járvány előtti szinthez közelít a spanyol turizmus

Az ibériai országba brit, német és francia turisták érkeztek a legnagyobb számban.

A spanyolországi nemzetközi turizmus az idén már jelentősen közelít a járvány előtti szinthez – derült ki a spanyol statisztikai hivatal honlapján szerdán közzétett féléves jelentésből. 

Participants run ahead Miura bulls during the last "encierro" (bull-run) of the San Fermin festival in Pamplona, northern Spain on July 14, 2022. - On each day of the festival six bulls are released at 8:00 a.m. (0600 GMT) to run from their corral through the narrow, cobbled streets of the old town over an 850-meter (yard) course. Ahead of them are the runners, who try to stay close to the bulls without falling over or being gored. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Fotó: ANDER GILLENEA / AFP

A tájékoztatás szerint január és június között több mint 30,2 millió külföldi turista érkezett, míg 2019 ugyanezen időszakában – amely a pandémia előtti utolsó korlátozásmentes év volt – 38,2 millióan választották úti célnak a dél-európai országot. Tavaly az első fél évben a látogatószám 5,4 millió volt. 

Hasonló tendenciára mutat rá a hivatal jelentése a bevételek vonatkozásában is: az idei első hat hónapban 35,7 milliárd eurót költöttek a turisták Spanyolországban, ami a múlt évi hasonló időszak mintegy hatszorosa. 2019-ben ez az összeg meghaladta a 40,3 milliárdot.

Ahogy a járvány előtt, az idén ismét brit, német és francia turisták érkeztek a legnagyobb számban.

A szigetországból 6,5, Németországból 4,4, a szomszédos Franciaországból 3,9 millióan látogattak el az ibériai országba. A legkedveltebb úti célokban sincs változás: Katalónia 6, a Kanári-szigetek 5,7, a Baleár-szigetek 5,2 millió látogatót fogadott az idén január és június között. 

Reyes Maroto spanyol turisztikai miniszter rendkívülinek nevezte az idei eredményeket.

Az adatok azt mutatják, hogy a nemzetközi bizonytalanság ellenére Spanyolország megőrizte versenyképességét, a helyreállás jó ütemét és továbbra is több millió turista kedvenc úti célja

– fogalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.