A világ legismertebb és legnépszerűbb kriptovalutájának árfolyama vasárnap éjszaka több mint 2 százalékkal emelkedett, és elérte a 25 ezres szintet, ez június közepe óta a legmagasabb adat – írja a Bloomberg. 

New York-i idő szerint reggel 6 órakor 24 ezer 750 dollár körül kereskedtek vele, ám a legfrissebb adatok szerint az értéke már nem haladja meg a 24 ezres szintet.

 

A az elmúlt napokban erősödött, mivel az amerikai a vártnál alacsonyabb lett, emiatt sokan arra számítanak, hogy a Fed a jövőben kevésbé agresszív intézkedéseket fog hozni. Ez pedig jó hatással lehet a digitális pénzekre.

A bitcoin mellett az ethereum is erősödött, és 2 ezer dollárért kereskedtek vele, majd visszagyengült az 1900-as szintre. Az ethereum az elmúlt idők legnagyobb fejlesztésére készül, ami szeptember közepén fog érkezni Vitalik Buterin, az Ethereum hálózat társalapítója szerint.

A bitcoin egy decentralizált digitális valuta, amelyet peer-to-peer hálózaton lehet átutalni. A bitcointranzakciókat a hálózati csomópontok kriptográfia segítségével ellenőrzik, és egy nyilvánosan látható főkönyvben, az úgynevezett blokkláncban rögzítik. A kriptovalutát 2008-ban találta ki egy ismeretlen személy, aki Satoshi Nakamoto álnéven tevékenykedett. 2009-ben kezdték el használni, és nagy népszerűségre tett szert, mivel nem függ központi bankoktól és hatóságoktól.