BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot kaszál a növekvő húsárakon Argentína

A kivitel volumene csak kismértékben, alig 0,5 százalékkal emelkedett.

Az élelmiszerárak világpiaci növekedésének köszönhetően jócskán megnőtt az év első felében Argentína marhahúsexportból származó bevétele. Az első fél évben 1,7 milliárd dollár (1,67 milliárd euró) értékben értékesített marhahúst külföldön – közölte csütörtökön a hús- és húsipari kereskedelmi és iparkamara (Ciccra). Az idei exportbevétel 40,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi azonos időszak bevételét. A bevétel erőteljes növekedése elsősorban a magasabb világpiaci áraknak köszönhető. 

A kivitel volumene január és június között viszont csak kismértékben, 0,5 százalékkal, 300 ezer tonnára emelkedett. Az argentin hús fő vásárlója Kína, majd Izrael, Németország és Chile következik a rangsorban.    
A marhahús fontos devizabevételi forrása a dél-amerikai országnak: a marhahúskivitel az export mintegy 5 százalékát teszi ki. Tavaly Argentína csaknem 2,8 milliárd dollár exportbevételre tett szert a marhahús értékesítésével.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.