Továbbra is korlátozza az utasok számát az amszterdami Schipol repülőtér, miután egyelőre nem sikerült megoldania a biztonsági személyzet hiányát. Európa egyik legforgalmasabb repülőtere csütörtökön közölte, hogy az utasszámot mintegy ötödével csökkentő korlátozások legalább jövő márciusig életben maradnak.

Crisis over staff shortages, overcrowding continues at European airports
Fotó: Anadolu Agency

A repülőtér a hónap során először csak október végéig szóló 20 százalék körüli kapacitáskorlátozást jelentett be, ám ez a mostani bejelentés szerint hónapokkal hosszabb lesz az eredetileg tervezettnél.

Az utasok az elmúlt hónapokban a biztonsági személyzet hiánya miatt hosszú sorokat kényszerültek végig állni az ellenőrzések előtt, ami több esetben is azzal járt, hogy az utasok a gépüket is lekésték – írja a Reuters.

A Schipolt használó fő légitársaság, a KLM szerint a helyzet reménytelen, miután a repülőtér hónapok óta képtelen úrrá lenni a problémán. Ezért a társaság kénytelen a jegyeladásokat is korlátozni az előttünk álló télen, ami több mint 100 millió eurós bevételkiesést jelent számukra. 

Korábban a londoni Heathrow is az utasszám korlátozására kényszerült, amely intézkedések elméletileg október végéig maradnak érvényben.