Az olasz rendőrség pénteken közölte, hogy felszámolták az ország legnagyobb online televíziós kalózhálózatát, amely az illegális streaming 70 százalékát szolgáltatta az országban. A hálózatnak, amely szolgáltatásait a Telegramon és más közösségi médiaplatformokon hirdette, több mint 900 ezer felhasználója volt, akik havi 10 eurót fizettek. Ezért filmeket és futballközvetítéseket kaptak. 

A hálózat havi 10 millió eurós fekete jövedelmet termelt a rendőrség szerint.

A kalóztévé működtetői Olaszországból, Nagy-Britanniából, Németországból és Tunéziából irányították a hálózatot. 

Hacker,Seated,In,Server,Room,Launching,Cyberattack,On,Laptop
Fotó: Shutterstock

Közel hetven személy ellen indítottak nyomozást 

különböző bűncselekmények, így nemzetközi bűnszervezetben való tagság, pénzmosás, csalárd vagyonátruházás, személyazonosság-hamisítás és személyazonossággal való visszaélés miatt. 

A nyomozást a szicíliai Catania ügyészei vezették,

akik több mint húsz városban rendeltek el ellenőrzéseket és vagyonelkobzásokat, főként Dél-Olaszországban, de Rómában és más közép-itáliai és északi helyszíneken is.

Luigi De Siervo, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A vezetője nyilatkozatban fejezte ki „őszinte háláját az illegális streaming elleni könyörtelen küzdelemben végzett rendkívüli munkáért”. A Sky Italia vezérigazgatója, Andrea Duilio is gratulált a bűnüldöző hatóságoknak.

A Reuters emlékeztet, hogy 

tavaly az olasz rendőrség egy razzián 1,5 millió fekete felhasználót blokkolt,

akik illegálisan streameltek olyan szolgáltatóktól, mint a Netflix, a Comcast Sky, a DAZN és a Mediaset.