Oleksii Makeiev, Ukrajna új berlini nagykövete a Welt am Sonntag című lapnak azt mondta, 

Németország vezető politikusai „kötetlen beszélgetések” során utaltak az újabb szállítmányokra. 

A Bloomberg szerint Ukrajna légvédelmi rendszereket, önjáró tarackokat, légvédelmi fegyvereket és lőszert kér Németországtól.

KONASENKOV, Igor, Csasziv Jar, 2022. november 28.Megrongálódott lakóépület romjai a donyecki régióban lévő Csasziv Jar településen 2022. november 27-én, miután az orosz légierő csapást mért az ukrajnai idegenlégió ideiglenes állomáshelyére. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint a támadásokban mintegy száz külföldi harcos vesztette életét és hat páncélozott jármű semmisült meg.MTI/AP/Andrij Andrijenko Csasziv Jar, 2022. november 28.
Megrongálódott lakóépület romjai a donyecki régióban lévő Csasziv Jar településen 2022. november 27-én, miután az orosz légierő csapást mért az ukrajnai idegenlégió ideiglenes állomáshelyére. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint a támadásokban mintegy száz külföldi harcos vesztette életét és hat páncélozott jármű semmisült meg.
MTI/AP/Andrij Andrijenko
Fotó: Andriy Andrienko / MTI

Közben James Cleverly brit külügyminiszter Putyint kritizálta. Azt mondta, hogy az orosz elnök szavai nem tűnnek őszintének, amikor a béketárgyalások lehetőségéről beszél. A Sky Newsnak hangsúlyozta:

Nem igazán látok olyat, ami megerősítene abban, hogy Vlagyimir Putyin jóhiszeműen ül tárgyalóasztalhoz. A retorika továbbra is konfrontatív.

 Cleverly megismételte a brit álláspontot is: 

Minden tárgyalásnak érdeminek kell lennie, de Ukrajnának kell döntenie a tárgyalásos rendezés feltételeiről.

Az ukrán hadsereg vezérkarának napi közlése szerint az ukrán csapatok visszaverték az orosz támadásokat a luhanszki és a donyecki régió 11 településén, köztük Bahmutban. Az orosz erők három rakéta- és 17 légi csapást, valamint 60 többszöri kilövésű rakétarendszer támadást indítottak. Odessza orosz dróntámadások után áram nélkül maradt, de kikötőjéből kifutnak a gabonaszállító hajók.

Töretlenül küldi a fegyvereket Ukrajnának Biden

Mintegy ezermilliárd forintba kerül az Egyesült Államoknak az újabb fegyverszállítmány.