Nemzetközi gazdaság

Snowden szerint az ufóügy és a kémléggömb-hisztéria csak szándékos elterelés az Északi Áramlat-botrányról

Az egykori NSA-alkalmazott szivárogtató szerint az Egyesült Államok fontos témákról akarja elterelni a figyelmet. Snowden Oroszországban él.

Az Észak-Amerika felett lelőtt három azonosítatlan repülő tárgy miatt kialakult szituáció célja csupán annyi, hogy elterelje a nyilvánosság figyelmét az Északi Áramlat gázvezetékek szabotázsának kivizsgálásáról – nyilatkozta hétfőn Edward Snowden, az NSA volt munkatársa és szivárogtató-informátor – adta hírül a TASZSZ orosz hírügynökség.

Freedom of the Press Foundation President Edward Snowden speaks live from Russia during the annual Web Summit technology conference in Lisbon, Portugal on November 4, 2019. Some 70,000 people are expected to take part in the four-day Web Summit, including speakers from leading global tech companies, politicians and start-ups hoping to attract attention from the over 1,500 investors who are scheduled to attend.
Edward Snowden szerint az ufóügy és a kémléggömb-hisztéria csak szándékos elterelés.
Fotó: Pedro Fiuza / AFP

Bárcsak földönkívüliek lennének, de nem földönkívüliek

– írta Twitter-bejegyzésében Snowden.

Szerinte mindez csak egy mesterségesen generált pánik annak érdekében, hogy a sajtó munkatársai a léggömbös incidenssel és a földönkívüliekkel kapcsolatos témákkal foglalkozzanak, ahelyett, hogy a költségvetésre vagy az Északi Áramlattal kapcsolatos vizsgálatra fordítanák erőforrásaikat.

Február 8-án Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró tett közzé egy cikket, melyben arról írt, hogy júniusban a haditengerészet búvárai, akik egy nyár közepi NATO-gyakorlat keretében voltak Skandináviában, norvég szakértők támogatásával távirányítású robbanóanyagokat helyeztek el az orosz gázvezetékek alatt. Adrienne Watson, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője teljes kitalációnak nevezte Hersch sztoriját.

A múlt héten – alig néhány nappal a kínai kémléggömb lelövését követően – az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (Norad) három további azonosítatlan objektumot rögzített, amelyek közül kettőt az amerikai hadsereg lőtt le nemzeti légtérben, egyet pedig Kanada területe felett. Az incidensek kapcsán egyből beindultak a találgatások, hogy földönkívüliekről van e szó, vagy sem.

A Fehér Ház azonban hétfőn késő este arról nyilatkozott, hogy nem földön kívüli eredetűek voltak a lelőtt ismeretlen tárgyak.

Most akkor tényleg földönkívüliekkel háborúzik Amerika? Összefoglaltuk, amit a lelőtt azonosítatlan repülő tárgyakról tudni lehet

A rejtélyes ügyben egyelőre sokkal több a kérdőjel, mint a válasz, és ez egyáltalán nem megnyugtató.

 

Edward Snowden Északi Áramlat léggömb
Kapcsolódó cikkek