Kalandosra sikerült Donald Trump korábbi amerikai elnök ohiói utazása. A volt elnök egy korábbi vonatbaleset helyszínén tett látogatást, amelynek során veszélyes mérgek szabadultak fel.  Trump szerdán besétált egy helyi McDonald’sba, ahova stábja mellett riporterek és operatőrök kísérték el – adta hírül az Independent. A többi vásárlón kívül a város rendőrsége és tűzoltósága is jelen volt a gyorsétteremben.

Trump visits East Palestine, Ohio
East Palestine, Ohio - February 22: Former President Donald Trump hands out Make America Great Again hats to McDonalds employees on Wednesday, February 22, 2023 in East Palestine, Ohio, following the Feb. 3 Norfolk Southern freight train derailment. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Donald Trump
Trump bement egy McDonald’sba, és viccelődött egy sort.
Fotó: The Washington Post

A volt elnök köszönt, majd megkérdezte, mi a napi specialitásuk.

Üdvözlök mindenkit, ez egy kedves, szépen kinéző társaság

– mondta a jelenlévőknek.

Trump azzal viccelődött, hogy jobban ismeri a McDonald’s étlapját, mint a jelenlévők közül bárki.

Csinálják meg nekünk gyorsan a menüt, a hazafelé tartó repülőúton fogjuk megenni

– viccelődött Trump, aki megvendégelte az étteremben lévő tűzoltókat is.

Trump, aki egy nyertes és egy vesztes választás után harmadszor is ringbe szállna a Fehér Házért, a saját márkájára jellemző MAGA-sapkákat osztogatott az embereknek a gyorsétteremben. 

Trump rajongása a McDonald’sért régóta közismert. 2019-ben a Clemson Tigers futballcsapatával, és egy pazar gyorséttermi menüvel fotózták le az akkor még regnáló elnököt.

A veje, Jared Kushner szerint

Donald Trump kedvenc ételei a McDonald’sból a Big Mac, a Filet-o-Fish, a sült krumpli és a vaníliás shake.

A volt elnök nemcsak jóllakni érkezett Ohióba. A február 3-i vonatkisiklás kapcsán éles kritikákat fogalmazott meg a Biden-kormányzat felé, mivel szerinte a kormány válaszlépései nem voltak megfelelők. A baleset miatt családok százait kellett evakuálni.

Megvan Donald Trump első republikánus kihívója

Elindul a republikánus párti elnökjelöltségért Nikki Haley, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete – a politikus kedden jelentette be döntését, és ezzel Donald Trump után ő a második politikus, aki hivatalosan is versenybe szállt.