a Twitter vezérigazgatója megerősítette, hogy néhány napja és vasárnap este is ő takartatta el a San Franciscóban található Twitter-székhely nevében található w-t egy fehér ponyvával. Így született meg a Titter felirat.

Twitter service stumbles as paying users get more room
Elon Musk a Twitter logójához nem nyúlt, de a felirathoz igen. 
Fotó: Constanza Hevia / AFP

A vezérigazgató tavaly megkérdezte a követőit, hogy megváltoztassa-e a Twitter nevét Titterre. Ezt most szó szerint megtette. Az új szó hajaz Musk kedvenc kifejezésére, a titsre, ami magyarul ciciket jelent. Titter jelentése: kuncogás.

A cég főbérlője nem volt elragadtatva, mivel törvényi kötelesség megtartani a Twitter nevet a táblán. A milliárdos erre természetesen Twitter-üzenetben reagált, amelyben kitért arra, hogy megoldásként ráfestettek a ponyvára, azaz a W betű átütő részére.

Musk most azzal a bérbeadó SRI Nine Market Square-rel kekeckedett, amely januárban 6,7 millió dollárra perelte a céget kifizetetlen bérleti díjak és egyéb károk miatt. Nemrégen az alkalmazottak kénytelenek voltak saját WC-papírt vinni a cég irodáiba, miután Musk elbocsátotta az összes gondnokot.

Mióta Musk tavaly októberben befejezte a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását, a vállalat arról vált ismertté, hogy nem fizeti a számláit, és alkudozik a szerződéses költségeinek csökkentéséért.

Elon Musk utasítására kakival válaszolt szerkesztőségünknek a Twitter

A milliárdos üzletember újabb egyedi ötlete, hogy minden sajtómegkeresésre ürülékes emojival válaszolnak.