BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szürkelistára tette Horvátországot a nemzetközi gazdasági bűnözést ellenőrző szervezet

Horvátországgal együtt Vietnámot és Kamerunt is megfigyelés alá vonták.

Szürkelistára tette, vagyis megfigyelés alá vonta a nemzetközi gazdasági bűnözést ellenőrző Pénzügyi Akciócsoport (FATF) Horvátországot – közölte a szervezet pénteken.

Ostersund,,Sweden,-,Oct,20,,2022:,Fatf,Website.,The,Financial
Fotó: Shutterstock

Horvátország az egyetlen európai uniós tagállam a szürkelistán, amelyen már korábbról szerepel az Egyesült Arab Emírségek, Panama és Mali is – közölte az FATF. Horvátországgal együtt Vietnámot és Kamerunt is megfigyelés alá vonták. 

A kormányközi szervezet, amelynek feladata a pénzmosás elleni küzdelem és a terrorizmus finanszírozásának felszámolása, globális szabványokat állít fel célja elérésére, és ellenőrzi, hogy a világ országai mennyire tartják be azokat.

Az FATF pénteken arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzetközi pénzügyi rendszer védelme érdekében minden államnak oda kell figyelnie a meglévő és potenciális kockázatokra az Oroszországgal szemben bevezetett nemzetközi szankciók kijátszásával kapcsolatban. Az FATF februárban felfüggesztette Oroszország tagságát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.