Nemzetközi gazdaság

Segélyt szavazott meg a fogságba esettek családjának az ukrán parlament

Ukrajna a támogatási rendszer javításával fékezné meg a morál csökkenését. Továbbra is sokan szeretnék megúszni a besorozást.

Az ukrán parlament első olvasatban elfogadta a katonák és rendőrtisztek szociális védelmének javításáról szóló törvényt – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

This handout photograph taken and released by the Ukrainian Presidential Press Service on August 24, 2023, shows Ukraine's President Volodymyr Zelensky (L) and his wife Olena Zelenska attending a wreath-laying ceremony at a memorial wall outside of Orthodox Saint Michael's Golden-Domed Monastery during Ukraine's Independence Day celebrations in Kyiv. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP

A Parlament első olvasatban elfogadta a 9638-as számú, a katonák, a rendőrök és néhány más személy szociális védelmének megerősítéséről szóló törvényjavaslatot

– írta pénteken Telegram-csatornáján Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő.

Az új törvény a fogságba esett, illetve a különleges körülmények között eltűnt katonák és polgárvédelmi szolgálatosok anyagi biztonságának megőrzését, valamint a családtagjaik anyagi támogatását tűzte ki célul.

A törvény ezenkívül további módosításokat is tartalmaz. A katonáknak és rendőröknek a fel nem használt szabadságuk után járó pénzbeli kompenzáció megítélésének pontosítását; a katonák és rendőrök halála esetén, a fel nem használt szabadságuk után járó pénzbeli kompenzáció családtagoknak történő odaítélésének pontosítását; valamint a katonai szolgálatból való elbocsátáskor járó egyszeri pénzbeli segély folyósítási rendjének módosítását is.

A katonáknak és családtagjaiknak járó anyagi juttatások és segélyek kedvezőbbé tételével a kijevi törvényhozás valószínűleg azt is szeretné elérni, hogy javuljon a morál az ukrán hadseregen belül.

Házkutatást tartott a toborzóirodáknál az ukrán rendőrség, lecsapnak az álrokkantakra

Sok hadköteles ukrán szeretné megúszni a kényszersorozást. Az ukrán hatóságok véget vetnének az egészségügyi dokumentumok hamisításának.

 

 

Ukrajna szociális védelem szabadság segély fogság
Kapcsolódó cikkek