Aleksandar Vucic szerb elnök vasárnap azt mondta, azt várja a Stellantis autógyártótól, hogy Kragujevac városában elektromos Fiat Panda városi autót gyártson. Vucic, aki Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel való találkozója után beszélt, nem adott konkrét időpontot a gyártás beindítására – közölte a Reuters.

Fotó: AFP

Vucic szerint az elektromos Panda gyártása az évi 4,6 milliárd euró fölé emelné az Olaszország és Szerbia közötti kereskedelmet. A Fiat Panda jelenlegi generációja az olaszországi Nápoly közelében készül, az új modell gyártása pedig 2024 közepe körül várható.

A francia PSA és a Fiat Chrysler egyesüléséből 2021-ben létrejött Stellantis és a szerb kormány 2022-ben 190 millió eurós szerződést írt alá az elektromos járművek gyártásáról a kragujevaci üzemben, ahol korábban a Fiat 500L modell készült.

Sajtóértesülések szeirnt az új Fiat Panda típusú autót a jövő évtől Szerbiában, Marokkóban és Brazíliában gyártják majd. A szerb hírügynökségek átvették az olasz sajtóban megjelent a hírt, miszerint az új B kategóriás crossover négy méter hosszú és szögletes formájú lesz, hasonlóan a Fiat Centoventi típushoz.