Az új Fiat Panda típusú autót a jövő évtől Szerbiában, Marokkóban és Brazíliában gyártják majd. A szerb hírügynökségek átvették az olasz sajtóban megjelent a hírt, miszerint az új B kategóriás crossover négy méter hosszú és szögletes formájú lesz, hasonlóan a Fiat Centoventi típushoz. 

Az új Fiat Panda a Pandalina becenevet kapta a keresztségben.
Fotó: Tóth Péter

A hibrid modell kezdőára a bejelentések szerint igen kedvező, várhatóan 15 ezer euró (5,7 millió forint) alatt lesz, a legfeljebb 200 kilométeres hatótávolságú, tisztán elektromos hajtású autóé mintegy 20 ezer euró (7,6 millió forint), a legnagyobb teljesítményű akkumulátorral felszerelt modellé pedig 23 ezer euró (8,74 millió forint). 

Ez utóbbi 320 kilométert tehet meg egy feltöltéssel. A Fiat a Stellantis csoport része, melynek vezérigazgatója, Carlos Tavares azt nyilatkozta, minden kontinensen kapható lesz majd a jármű, a piacok igényeinek megfelelő változatokban. 

Az új modell a Pandalina nevet kapta, hogy megkülönböztessék a hozzá külsőleg hasonlító, jelenleg is kapható Pandától, 

amelyet Torinóban 2026-ig még gyártanak. Azt is hozzáteszik azonban, hogy ha az Euro 7-es szabványú motorokkal szemben nem szigorodnak az előírások, akkor a gyártás 2027-ig is meghosszabbítható.

Valóban legendás lesz a Twingo utóda?

Saját választ adott a Renault az olcsó kínai autókra, a befektetői napjukon jelentették be, hogy 20 ezer euró alatti áron fogják piacra dobni a Twingo új elektromos változatát, amelyet meg nem erősített hírek szerint Szlovéniában fognak összeszerelni. A névadást nem aprózták el, a minijármű a Legend nevet viseli majd.