Nemzetközi gazdaság

Helyreállt a vasúti forgalom az egyik legfontosabb orosz vonalon, amit felrobbantottak az ukránok

A Szeveromujszkij-alagútban történt robbantások után már is helyreállt a normál vasúti menetrend – állítja az Orosz Vasutak.

Az orosz média szerint teljesen helyreállt a vonatforgalom az Itykit-Okushikan szakaszon, ahol „terrortámadás” történt november 29-ről 30-ra virradó éjszaka. A vonatok menetrend szerint közlekednek – írja az Orosz Vasutak. A Szeveromujszkij-alagútban történt robbanásokat az Ukrán Biztonsági Szolgálat tervezte, megbénítva  ezzel az Orosz Föderáció és Kína közötti vasúti összeköttetés egyetlen fontos útvonalát – jelentette csütörtökön az RBC-Ukraine hírügynökség, a hírt ismerő forrása hivatkozva. 

Railways of the World
Severomuysky Tunnel
Fotó: Railways of the World / YouTube

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban szorgalmazta a vasutak, köztük a BAM korszerűsítését, hogy kezelni lehessen a Kínából Európába irányuló teherforgalom rohamos növekedését, valamint hogy csökkentsék a szállítási időt Oroszország távol-keleti kikötői és az ország nyugati határa között. Az RBC-Ukrajna egyik forrása azt mondta, hogy Oroszország katonai szállításra használta az útvonalat. 

 

orosz ukrán háború RBC-Ukraine Oroszország teherforgalom
Kapcsolódó cikkek