Az emberiség fennmaradásának biztosítása az elsőrendű feladat, ezért fontos gyermekeket világra hozni, és új generációknak életet adni – mondta felszólalásában Mint hozzátette, máskülönben fennáll a veszély, hogy három vagy négy generáció múlva a világ népessége a jelenlegi egytizedére csökken, és a végén az emberiség eltűnik. Kínában 40 százalékos demográfiai csökkenést jósolt.

elon musk
Elon Musk: civilizációnk legnagyobb kihívása a mesterséges intelligencia.
Fotó: AFP

Ha migránsokkal helyettesítik a lakosokat, az országok elveszítik identitásukat, és nem lesznek többé ugyanolyanok, mint korábban. Mint kijelentette, kizárólag a törvényes bevándorlást támogatja: 

Azt kell befogadni, aki tisztességesen és keményen dolgozik, az ellenőrzés nélküli illegális migráció esetén viszont nem tudjuk, ki érkezik.

Arra kérte Európát, ne vegye át az Egyesült Államokból a woke ideológiát, amely a társadalmi igazságtalanság, elsősorban a faji megkülönböztetés ellen emeli fel szavát. Musk szerint a woke ideológia nem tesz mást, mint egymás ellen fordítja az embereket. Hasonlóképpen vélekedett a sokat hangoztatott politikai korrektségről is. 

Az embereknek a munkájukkal kell sikert elérniük, nem pedig nemük vagy fajuk alapján

– jelentette ki.

Az amerikai üzletember civilizációnk legnagyobb kihívásának nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyet azonban kétélű fegyvernek tartott: mindenre képes lesz, de nincsen lelkiismerete.

A kockázatok ellenére a vezető vállalatok zöme aktívan használja a mesterséges intelligenciát

A magyar vezető vállalatok nagy része már aktívan alkalmaz mesterséges intelligenciával ellátott megoldást, számos szervezet pedig a következő három évben tervezi ennek bevezetését.

Elon Musk a véleményszabadságot éltette, hangsúlyozva, hogy az a demokrácia alapkövét képviseli, ha elmondhatjuk azt is, ami nem tetszik.

Az olasz jobboldal ifjúsági mozgalma által rendezett Atreju című politikai, közéleti találkozót vasárnap a miniszterelnök, Giorgia Meloni zárja le, aki brit kollégájával, Rishi Sunakkal és Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt szombaton. Döntés született egy közösen finanszírozott olasz–brit projektről, melynek keretében visszaszállítják származási országaikba a Tunéziában ragadt migránsokat, akik nem tudtak sem továbbmenni, sem visszatérni országaikba.