A különleges építészeti fejlesztéseiről híres Binghatti Properties, az Egyesült Arab Emírségek egyik vezető ingatlanfejlesztő cége világhírű márkákkal működik együtt, hogy gazdag ügyfeleinek biztosíthassa a luxusélményt. A világ legdrágább autóit gyártó Bugattival vagy a Jacob óra- és ékszergyártóval is együttműködik a világ legmagasabb lakóépületének építésében, különleges kivitelezésében.

Fotó: Binghatti

A luxusingatlan-értékesítés virágzik Dubajban, a város legújabb luxustornyát a napokban adták át. 

A mintegy 150, 2,7 és 10 millió dollár (970 millió és 3,5 milliárd forint) közötti áron vásárolható lakást magában foglaló épület, a Binghatti Properties Mercedesszel közös, egymilliárd dolláros projektje.

A fejlesztő elmondta, hogy a Mercedes márkanevet viselő torony összes lakását eladták.

A már így is elképesztő ingatlanárak további 18 százalékos emelkedésére számít Mohammad Bunghatti, a cég vezérigazgatója az idén. A cég gyorsan dolgozik, hiszen a legtöbb projektjét 18 hónapon belül befejezi, a Mercedes- és a Bugatti-torony megépítéséhez nem kellett több három évnél. A luxusprojektek finanszírozására csak az elmúlt három hónapban 300 millió dollárt költöttek. Az árak szédítő növekedését az emírségekbe áramló magánvagyon – főleg az orosz tőke – hajtja – írta a Bloomberg.

Dubajban a globális elit bevándorlása tovább növeli a több millió dolláros lakások értékesítését. A legdrágább lakás eddig 136 millió dollárért (48,8 milliárd forint) kelt el. A lakásvásárlások árfelhajtó hatásával párhuzamosan az ingatlanbérleti díjak is megemelkedtek, 2020 óta több mint 45 százalékkal – adta hírül a Bloomberg.