Kanada legnagyobb távközlési vállalata, a Bell Canada Enterprises (BCE) 9 százalékkal csökkenti a munkahelyek számát, ami azt jelenti, hogy a BCE idén 4800 munkavállalót bocsát el. A québeci székhelyű vállalat a költségek csökkentésével és a hatékonyabb működéssel indokolta az intézkedést. A cég arra számít, hogy idén akár 200 millió dollár spórolhat a lépéssel.

Young,Handsome,Businessman,In,Light,Modern,Office,With,Carton,Box.
A BCE több ezer embertől köszön el idén.
Fotó: Shutterstock

Ez az egyik legnagyobb létszámleépítés a kanadai vállalatoknál, amióta a gazdaság lassulni kezdett a koronavírus-járvány utáni rövid fellendülés után: a rivális Telus tavaly nyáron 6 ezer munkahely megszüntetését jelentette be. A BCE visszafogott előrejelzést adott a befektetőknek, és 0–4 százalékos bevételnövekedést prognosztizált idei évre – írja a Bloomberg. 

A távközlési óriás előrejelzései szerint kamatok, adók, értékcsökkenés és amortizáció előtti korrigált eredmény 1,5–4,5 százalékkal nőhet. A vállalat visszafogja a tőkekiadásokat és lassítja üvegszálas hálózatának kiépítését, amiért a nagyobb verseny megteremtését célzó szövetségi kormányzati politikát okolja.

A távközlési ágazat mellett főleg a techszektorra jellemzőek a kirúgások: csak tavaly több mint 260 ezer alkalmazottat bocsátottak el a technológia óriások. A cégek általában a csökkenő eladásokkal és a makrogazdasági környezettel magyarázzák a lépést. Az is fontos, hogy az érintettek a koronavírus-járvány alatt jelentősen bővítették a létszámot, majd a vállalatok vezetése szerint a gazdasági lassulás miatt kénytelenek voltak leépíteni a munkaerőt.

Sunyi módszerekkel szabadul meg dolgozóitól az Amazon állítólag

Az Amazon több mint 27 ezer embert bocsátott el 2022 vége óta. Egyes alkalmazottak attól tartanak, hogy az Amazon egy különleges taktikát alkalmaz a munkaerő kiselejtezésére: a csendes kirúgást, ami azt jelenti, hogy az alkalmazottak kiszorítják olyan feltételek megteremtésével, amelyek miatt felmondanak. Az Amazonnál bennfentesek szerint a vállalat ezt úgy teszi, hogy magasabb számú alkalmazottat helyez a teljesítményértékelés legalacsonyabb kategóriájába, szigorúbb hivatalba lépési politikát ír elő.