BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piaci stabilizáció ára

A Pannon GSM Távközlési Rt. idei első kilenchavi árbevétele 68,263 milliárd forint volt, amely 23 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az adózás előtti 7,823 milliárd forintos eredmény viszont 34 százalékkal marad el a tavalyitól, ami a piaci pozíciók megtartásának ára -- tájékoztatta lapunkat Kubatov János, a társaság pénzügyi igazgatója.

A jelenleg közel 40 százalékos piac részesedéssel és 1 millió 38 ezer előfizetővel rendelkező Pannon GSM Rt. tegnap hozta nyilvánosságra idei első háromnegyed évi mutatóit. Ezek a bevétel folyamatos és a tavalyit meghaladó növekedését, mérséklődő üzemi és adózás előtti eredményeket jeleznek.



A harmadik hazai szolgáltató megjelenése nyomán a cég az idén számolt is az eredményességi mutatók gyengülésével. A profit mérséklődése mögött elsősorban a készüléktámogatási költségek és csak kisebb részben az egyéb pénzügyi költségek (árfolyamváltozás) emelkedése húzódik meg. Az ügyfelekért folyó verseny ez évtől ugyanis már az előre fizetett kártyák (prepaid) piacán is kikényszerítette a készüléktámogatást -- emelte ki Kocsis Gábor gazdasági igazgató.



Az új előfizetők mintegy 70 százaléka az előre fizetett kártyát előnyben részesítő rendkívül költségérzékeny rétegből kerül ki, amelynek aránya a Pannon összes ügyfelét figyelembe véve 51 százalékra tehető.



A cég illetékesei egyelőre nem kívántak a jövő évi tarifatervekről beszélni, mondván, hogy még nem lezárt az azt befolyásolható összekapcsolási díjakkal összefüggő többszereplős tárgyalássorozat.


Pannon GSM: növekvő árbevétel, apadó nyereség A Pannon GSM Távközlési Rt. idei első kilenchavi árbevétele 68,263 milliárd forint volt, amely 23 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az adózás előtti 7,823 milliárd forintos eredmény viszont 34 százalékkal marad el a tavalyitól, ami a piaci pozíciók megtartásának ára -- tájékoztatta lapunkat Kubatov János, a társaság pénzügyi igazgatója. Munkatársunktól-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.