A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Leépülés a Synergonnál

Növekvő árbevételről és 179 millió forintos veszteségről számolt be tegnap a Synergon. A társaság kapacitásleépítésbe kezdett, és megszüntetik a nem stratégiai üzletágakat is.

A Synergon Informatika Rt. az idei első három negyedévben 179 millió forintos adózás utáni veszteséget ért el. A társaság árbevétele az első kilenc hónapban 16 százalékkal emelkedett, 9,563 milliárd forintot tett ki. Az árbevétel 26 százaléka szolgáltatásokból, 74 százaléka termékek eladásából származott -- hangzott el a cég számait ismertető sajtótájékoztatón.Üzemi szinten 241 millió forintos veszteséget halmozott fel a cég. A pénzügyi műveletek nettó eredménye a bázissal összehasonlítva 40 százalékkal nőtt, 197,5 millió forintot tett ki.A társaság vezetői szerint az eredménycsökkenés fő oka az, hogy a piac növekedési ütemét nem jól becsülték meg, az lassabban fejlődik, mint ahogy várták. Emellett az idén elnyert nagy tenderek hatása csupán a negyedik negyedben, illetve a jövő évben jelentkezik majd.A társaság közvetlen értékesítési költségei 22 százalékkal haladták meg a bázist, a három negyedévben 7,318 milliárd forintot tettek ki. A nettó fedezet 2,245 milliárd, ez 1 százalékkal marad el a tavalyitól.A Synergon 10 százalékos létszámleépítést hajt végre a közeljövőben, ennek összes költsége mintegy 100 millió forint. A cégnél jelenleg 470 alkalmazott van, az éves átlaglétszám 529 fő volt.A költségek csökkentése érdekében leépítik a nem stratégiai üzletágakat, megszűnik a humán tanácsadás, a videokommunikáció és a pénzintézeti informatikai rendszerekkel foglalkozó részleg. A jobb eredmények érdekében a következő negyedévtől növelik a vállalat költséghatékonyságát, emelik marketingkiadásait, s új értékesítési csatornákat, illetve módszereket dolgoznak ki. A Synergon további külföldi akvizícióra készül, Csehországban és Romániában folytat tárgyalásokat.


A harmadik negyed lehúzta az egészet Növekvő árbevételről és 179 millió forintos veszteségről számolt be tegnap a Synergon. A társaság kapacitásleépítésbe kezdett, és megszüntetik a nem stratégiai üzletágakat is. K. Z. A.-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek