A HBW tájékoztatása szerint 2001. január 29-én alapvetően megváltozott a társaság részvényesi struktúrája. Ezen a napon az Abimex Kft. a törzsrészvények 21,89 százalékát, a Darium Kft. 21,03, a KLV Kft. pedig szintén 21,89 százalékát vásárolta meg. Az újdonsült tulajdonosok közül az Abimex a törvényi minimumnak megfelelő 3 millió forintos törzstőkével bír, míg a Darium és a KLV nem lelhető fel az év végi állapotokat tükröző cégnyilvántartásban.
Az ügyletnek nem ez az egyetlen érdekessége. A tőzsde C kategóriájában jegyzett HBW korábbi közleményei szerint a társaság törzsrészvényeinek 100 százaléka közkézhányad, ehhez képest a három cég egy napon 64 százalékot tudott -- tőzsdén kívül -- felvásárolni.
Az 502,5 millió forintos jegyzett és 395 millió forintos saját tőkéjű HBW egyébként 2001. február 7-én tartja évi rendes közgyűlését, melyen napirendi pont a társaság végelszámolással történő, jogutód nélküli megszűnése. Az új befektetők mindenesetre komoly fantáziát láthatnak a HBW-ben, hiszen az irányítást nem tudják átvenni a cég felett.
A társaság összes szavazati jogának mindenkori 50 százalékára és egy szavazatra jogosító elsőbbségi részvények ugyanis továbbra is a Biodiszkont Rt.-nél vannak. A Biodiszkont irányító részvénycsomagját pedig az a Transyl-West Kft. birtokolja, melynek 99,9 százalékos tulajdonosa maga a HBW.