Reálisnak érzik az idén a nullszaldó elérését a Prímagáz vezetői. A későbbi években pedig visszatérhet a korábbi éveket jellemző stabilan nyereséges működés a társaságnál -- jelentette ki Oláh Tamás vezérigazgató a Prímagáz pénteki közgyűlésén.
A jövedelmezőség kedvező változásában elemzők szerint valószínűleg jelentős szerepe van annak, hogy a Mollal sikerült új beszállítói szerződést tető alá hozni, ami a Prímagáz számára előnyösebb feltételeket biztosít a korábbiaknál. Minden bizonnyal ezen hírek hatására emelkedett kis forgalom mellett több mint 10 százalékot a Prímagáz-papírok árfolyama a tőzsdén a közgyűlést követően.
A szokásoknak megfelelően egyébként ezúttal sem történt rendkívüli esemény a részvényesek fórumán, a napirendi pontok megszavazása a fő tulajdonosnak köszönhetően nem lehetett kérdéses. A társaság már korábban jelezte, hogy a tavalyi 4,3 milliárd forintos veszteség után nem tervez osztalékfizetést.
A részvényesek megszavazták azt az igazgatósági előterjesztést is, ami felhatalmazást ad saját részvények vásárlására az alaptőke 10 százalékának erejéig. A társaságnak már évek óta van egy 3 százalékos saját részvény csomagja.
A befektetőket általában legtöbbet érdeklő esetleges tőzsdei kivezetéssel kapcsolatban ezúttal sem került napvilágra új fejlemény. Sőt, a tavaly ilyenkorra már eladni tervezett budaörsi ingatlan értékesítésével kapcsolatban sem lehetett megtudni semmit, azon kívül, hogy az még mindig a Prímagáz tulajdonában van.