A vártnál jóval kedvezőbb amerikai 2001. IV. negyedéves GDP-adat nyomán ismét erősödött a dollár európai riválisai ellenében. Az említett időszakban az amerikai GDP 0,2 százalékkal nőtt, miközben az elemzők csökkenésre számítottak. Az egyetlen tényező, ami kissé hátráltatta az amerikai devizát, az - a minden bizonnyal alaptalan - félelem volt, hogy a Federal Reserve esetleg kamatot emel a túlzottan kedvező adat láttán.

A piaci szereplők nagy része azonban úgy gondolkodik, hogy az amerikai gazdaság ismét növekedési pályára állt, tehát érdemes dolláreszközöket venni. Egy euróért 86,23 centet adtak tegnap délután New Yorkban, ami kismértékű eurógyengülést takar. A jennel szemben kissé gyengült a zöldhasú. Egy dollár 123,99 jent ért tegnap, ami féljenes csökkenést mutat.

Az angol font árfolyama továbbra is alig mozog a dollár ellenében. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi szintnél nem szívesen válnak meg fontjaiktól a befektetők, de amíg valami kedvező brit gazdasági hír nem kerül nyilvánosságra, addig a másik irányba sem nagyon mehet a font kurzusa. Egy font sterling 1,4128 dolláron forgott Londonban, ami majdnem megegyezik az előző napi 1,4135-es szinttel.