Nem változott érdemben a forint árfolyama tegnap a bankközi devizapiacon, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazai fizetőeszköz változatlanul erős maradt. Az euró jegyzése szerdán 244,45/244,55, tegnap pedig 244,50/244,60 forintos volt. A hazai deviza sávon belüli pozíciója így 2 bázisponttal, 13,39 százalékosra módosult. A forint délelőtt még erősödni is tudott az euróval szemben, árfolyama 244,00 forint alá esett az alacsony forgalmú kereskedésben. A későbbiekben azonban, minden jel szerint a zloty gyengülésének hatására, esett az árfolyama. Az erősödést segítő tendenciák azonban a szakértők szerint továbbra is megtalálhatók a hazai fizetőeszköz mögött, így komolyabb korrekcióra nem kell számítani.

A dollár ismét gyengült a nemzetközi piacokon, csütörtök délelőtt újabb történelmi mélypontra esett árfolyama az euróval szemben. A későbbiekben azonban fordulat következett, a forinttal szembeni bankközi kurzuson azonban ez késő délutánig még nem éreztette hatását. A dollár jegyzése ennek megfelelően 182,50 forint volt fél négy körül, egy kitartóbb korrekció esetén azonban ma már feljebb korrigálhat az árfolyam.

A bankközi forintpiacon maradt a 9,50 százalékos overnight kamatszint, a hosszabb lejáratokon sem volt érdemi változás.

A délelőtti mélypontot követően feltámadt a dollár tegnap a nemzetközi piacokon, és komolyabb korrekcióba kezdett. Az euró délelőtt még az 1,34 dolláros szintet kóstolgatta, délután azonban már alulról figyelte csak az 1,33 dolláros árfolyamot is. Az amerikai Fed által készített "Bézs könyv" megállapításai szerint marad az óvatos kamatpolitika a jövőben, így az eddiginél nagyobb mértékű kamatemelésekre sem lehet számítani. Az Európai Központi Bank (EKB) meghagyta irányadó kamatszintjét tegnap, itt azonban ma már az emelés helyett a csökkentés is napirenden lehet.

A jen tegnap ismét lazított kissé a Bank of Japant fojtogató hurkon azzal, hogy a dollár árfolyama 103,00 jenre emelkedett. Az árfolyam hosszabb ideje nem hagyta el a 103,00 jen alatti tartományt.