Pénz- és tőkepiac

Mégbízható a cége? Jól járhat!

Jövő tavasszal indulhat a beruházási hitel. Az újfajta konstrukciót a megbízhatónak minősülő kártyatulajdonos cégek akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhetik.

A válságidőszakban fel kellene gyorsítani a beruházási és a Tőke unió program indítását – mondta lapunknak Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója. Hiszen – tette hozzá – a kis- és középvállalkozásoknak most minden korábbinál nagyobb szükségük van segítségre, nemcsak azért, hogy fejleszteni tudjanak, hanem hogy minél kevesebb áldozattal túléljék a krízist.

Szerinte amikor a banki források beszűkülnek és egyre nehezebb hitelhez jutni, nem kell új dolgokat kitalálni. Támaszkodni lehet a kkv-kal napi kapcsolatban lévő, a szektorról sok információval rendelkező és az igényeiket ismerő szervezetekre, illetve azok programjaira. Továbbra is hinni kell a vállalkozókban, és olyan hitelt kell kitalálni, amely nemcsak olcsó, de gyorsan és egyszerűen hozzáférhető – fogalmazott a vezérigazgató.

A Széchenyi Kártyára épülő beruházási hitelről szólva Krisán László elmondta, az a Jeremie mikro- és az MFB kisvállalkozói hitele kombinációjaként a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával jön létre.

A megemelt összegű mikrohitel kiváló alapot szolgáltat a jellemzően 5–50 millió forint közötti, alacsony kamatozású, tízéves futamidejű konstrukcióhoz, amelyet a megbízhatónak minősülő Széchenyi kártyás vállalkozások akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhetnek. Az új hiteltípust a Széchenyi Kártyához hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a VOSZ irodahálózatában lehet majd igényelni, várhatóan 2009 tavaszától.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium KA-VOSZ JEREMIE Tőke Unió Széchenyi kártya
Kapcsolódó cikkek