Pénz- és tőkepiac

Nem csappan az érdeklődés a luxuscikkek lízingje iránt

A speciális igényeket támasztó lízingpiaci szegmens ugyan jelenleg marginális Magyarországon, ám a pénzügyi válság közepette felvetődhet a kérdés: mennyiben érezteti majd a hatását a prémium kategóriában?

Az idei esztendő egyik jellemzőjeként a nemzetközi hajófinanszírozási piacon a korábbiakhoz képest kedvezőbb kondíciókkal találhatta magát szemben az ügyfél, így például alacsonyabb önerővel és hosszabb futamidővel. Ám a válság ennek a tendenciának egyúttal gátat is szabott – adtak helyzetképet Hypo Alpe-Adria Leasing cégcsoportnál. Megtorpantak a finanszírozás könnyítése irányába mutató folyamatok, a finanszírozók a biztonságra és a stabil, jó ügyletekre, illetve ügyfelekre koncentrálnak.

Milyen trendeket hozhat 2009? A balatoni vitorlások iránt aligha várható a kereslet mérséklődése, hiszen ennek a sportnak stabil bázisa van – hangsúlyozta Vilmányi Judit, a Hypo Alpe-Adria üzletág-igazgatója, hozzátéve: speciális és rugalmas megoldásokat keresnek az ügyfelek a globális helyzet ellenére.

Úgy tűnik, a válság a repülőgép-finanszírozást sem veti érdemben vissza, a cégtulajdonosok és -vezetők ugyanis Nyugat-Európához hasonlóan egyre nagyobb számban vásárolnak maguknak repülőgépet hivatali használatra. VG

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek