Pénz- és tőkepiac

Körtánc - Az AIG berepeli a Bank of America egyik cégét

Az AIG keresetet nyújtott be a Countrywide ellen, mert az szerinte nem kellő körültekintéssel nyújtott jelzáloghiteleket, veszteséget okozva ezzel az óriáscégnek. A Countrywide, az ország legnagyobb jelzáloghitelezője már a Bank of America tulajdona.

A United Guaranty Mortgage Indemnity Co, a bónuszok miatt a figyelem középpontjába került AIG egyik részlege pert indít a Countrywide ellen szerződésszegés, csalás, hanyagság és tisztességtelen verseny miatt – írja az AP. A napokban a bónusz botrányai miatt hírhedtté vált AIG azt állítja: a vállalat saját kockázatbecslési gyakorlatát figyelmen kívül hagyva nyújtott jelzáloghiteleket, ezzel félretájékoztatva az ezeket biztosító AIG-t.

Az óriáscég kártérítést követel (az összeget nem hozták nyilvánosságra), valamint szeretné elérni az érintett hitelekre vonatkozó biztosítási kötelezettségeinek semmissé nyilvánítását. A Countrywide-ot 2008-ban 2,5 milliárd dollárért vásárolta meg a Bank of America, amely ekkor az ország legnagyobb jelzáloghitelezőjéhez jutott hozzá.

A válság azonban súlyosan érintette a Countrywide-ot, csakúgy, mint a később felvásárolt Merillt. A Bank of America állami dollár milliárdokat költött a veszteségek kompenzálására.

AIG merrill jelzálog Countrywide Bank of America
Kapcsolódó cikkek